Rust in je hoofd en oplossen Innerlijk conflict Najaar 2019

18sep19:1521:30Rust in je hoofd en oplossen Innerlijk conflict Najaar 2019Rust in je hoofd en oplossen Innerlijk conflict - 4 avonden

Event Details

Oplossen innerlijk conflict en rust in je hoofd’

4 woensdagavonden in september en oktober

Superego is een deel van onze persoonlijkheid waarin de stem van onze ouders en omgeving is geïnternaliseerd. De boodschappen van correctie en aanmoediging uit onze kindertijd klinken nog door in het heden. Het is niet alleen de stem die we horen om ons driftleven (It of Es) te corrigeren, maar het uit zich ook als een gevoelde spanning of kramp in ons lichaam. Ego is het deel dat probeert te sturen en te bemiddelen in dit loyaliteitsconflict. Om tussen de vele taalinstructies van de ouders “het geweten” en de eigen gevoelens zijn weg te vinden. Dit loyaliteitsconflict is er niet alleen tussen de taal (het denken) en het voelen, maar ook tussen de buitenwereld (het volgen van de ander) en de binnenwereld (autonomie). Een conflict tussen samenzijn met de andere (de symbiose) of het anders zijn in de individualiteit (de separatie).

Veel (innerlijke) conflicten in verschillende situaties zijn te herleiden naar dit primaire loyaliteitsconflict tussen liefde, samenzijn en waarheid/autonomie en kan als zeer verscheurend ervaren worden. Bij moeilijke omstandigheden lijk je geen goede keuze te kunnen maken, zonder pijn en lijden.
In dit ogenschijnlijke conflict van tegenstellingen en dualiteit lijkt dat we een keuze moeten maken voor de ene (ik, ich) of de ander.

Wanneer we preciezer beginnen waar te nemen, hoe die superego stem klinkt, de toon, de agressie en de intentie erachter, kunnen we gaan herkennen dat het een stem van het verleden is. Door zowel de gedachten als de gevoelens waar te laten en zijn en nabij te zijn, lost de strijd op en verschijnt de openheid en ontspanning. Wanneer we dat toestaan toont zich ons levende dynamische presentie in de vorm van zijnskwaliteiten zoals vreugde, liefde, kracht en verbondenheid.

De cursus duurt 4 woensdagavonden  woensdag 18, 25 september, 2 en 9 oktober De kosten zijn  € 120,-.

more

Time

(Wednesday) 19:15 - 21:30

Location

Centrum Djoj

Antony Duyklaan 5, 3051 HA

Organizer

Guri de Blok

Eigen productie vanuit de blok consultancy
info@gurideblok.nl tel 06-2296.5297 Eekhoornakker 6, 3994 EW Houten

Learn More

Ticket Section Title

Tickets are not available for sale any more for this event!