Rust in je hoofd en oplossen innerlijk conflict

Rust in je hoofd, oplossen van het innerlijk conflict.

Superego is een deel van onze persoonlijkheid waarin de stem van onze ouders en omgeving is geïnternaliseerd. De boodschappen van correctie en aanmoediging uit onze kindertijd klinken nog door in het heden. Het is niet alleen de stem die we horen om ons driftleven (Id of Es) te corrigeren, maar het uit zich ook als een gevoelde spanning of kramp in ons lichaam. Ego is het deel dat dit loyaliteitsconflict tussen taalinstructies van de ouders “het geweten” en de eigen gevoelens zijn weg probeert te vinden.

Dit loyaliteitsconflict is er niet alleen tussen de taal, het denken en het voelen, maar ook tussen de buitenwereld (het volgen van de ander) en de binnenwereld (autonomie). Een conflict tussen samenzijn met de andere (de symbiose) of het alleen zijn de individualiteit (separatie).

Veel (innerlijke) conflicten in verschillende situaties zijn te herleiden naar dit primaire loyaliteitsconflict tussen liefde, samenzijn en waarheid/autonomie en kunnen als zeer verscheurend ervaren worden. Bij moeilijke omstandigheden lijk je geen goede keuze te kunnen maken, zonder pijn en lijden.

In dit ogenschijnlijke conflict van tegenstellingen en dualiteit lijkt het dat we een keuze moeten maken voor het ene (ik, ich) of de ander.
Wanneer we preciezer beginnen waar te nemen, hoe die superego stem klinkt, de toon en de agressie en de intentie erachter, kunnen we gaan herkennen dat het een stem van het verleden is. Een stem die een oud model van de werkelijkheid op het heden probeert te drukken.

We kunnen gaan herkennen dat het de open intelligentie is die actueel het beste is en die we in werkelijkheid zijn. Door het eenvoudig benoemen van het conflict tussen voelen en denken, ontstaat al  rust door de herkenning. Bovendien wordt met de erkenning dat beiden waar zijn, een ruimte en vrijheid voelbaar omdat je niet voor het een of de andere hoeft te kiezen. Wanneer je die rust toe kunt staan, kan die zich verdiepen in stilte. Wanneer je je richt op die stilte zal zich de vitaliteit aan gaan dienen en kun je gaan herkennen dat je verbonden en uniek bent en dat de dualiteit zich oplost.

Tijdens de tweedaagse training zullen we technieken uit verschillende tradities gebruiken maar in het bijzonder een krachtige techniek die het conflict laat smelten, waardoor je het Zijn op een directe manier ervaart. Je doorziet en doorvoelt dat er nooit een conflict is geweest, maar slechts een illusie van je geest.

In de training reizen we meerdere malen naar de staat van het non-duale gewaarzijn, opdat je dit kunt gaan herkennen als je grond i.p.v. het resultaat van een actie en je leert rusten in je Zijn.

 

Voorjaar 2021:

Workshop 
Rust in je Hoofd Zaterdag 8 mei van 10 tot 13 uur

Data Training
Zondag 23 mei van 10 tot 14 uur
Zondag 30 mei van 10 tot 14 uur
Zondag 6 juni van 10 tot 14 uur
Zondag 20 juni van 10 tot 14 uur    Inschrijven

Najaar 2021: 4 woensdag avonden van 19:15 tot 21.30 

op  1,8,15,22, 29 september,  Inschrijven

Kosten € 150 inclusief koffie en thee

 

Download hier de flyer

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoon (niet verplicht)

  Aanstaande Evenementen

  june

  23may10:0023jun14:00Rust in je hoofd en hart, oplossen van het innerlijk conflictVierdaagse training

  20jun10:0014:00Rust in je hoofd en hart, oplossen van het innerlijk conflict

  20jun10:0014:00Rust in je hoofd en hart, oplossen van het innerlijk conflictVierdaagse training

  july

  No Events

  august

  No Events

  september

  01sep18:0022:00Rust in je hoofd en hart, oplossen van het innerlijk conflict

  08sep18:0022:00Rust in je hoofd en hart, oplossen van het innerlijk conflict

  15sep18:0022:00Rust in je hoofd en hart, oplossen van het innerlijk conflict

  22sep18:0022:00Rust in je hoofd en hart, oplossen van het innerlijk conflict

  29sep18:0022:00Rust in je hoofd en hart, oplossen van het innerlijk conflict

  X