Non-dualiteit; Bevrijding van pijn en ongemak

Op deze dag wordt stilgestaan bij de effecten van pijn en stress om inzicht te krijgen in je reactiepatronen.  Het effect van veranderende verwachtingen door pijn, ongemak, ziekte en eindigheid van je bestaan. We onderzoeken hoe je omgaat met pijn, teleurstelling, woede, angst, verlies, paniek en leegte. Door present te blijven bij deze emoties kun je er doorheen de volheid van het bestaan herkennen en je eigen bron (her)vinden.

De essentie van de cursus is dat je leert om vriendelijk en mild te zijn naar jezelf. Dat de onrust in je geest afneemt. Je leert jezelf te ont-moeten op een ontvankelijke wijze. Je leert technieken om tot rust te komen en bewust te zijn van beweging van emoties en je standaard respons. Je leert met emoties om te gaan op een manier dat ze hun macht over jouw verliezen en je onderwijl diep inzicht verschaffen.  Op die wijze maak je kennis met nieuwe manieren van rusten in jezelf.

Je leert manieren om te rusten in jezelf en essentiële kwaliteiten te ont-dekken. Kwaliteiten waar je altijd en direct toegang toe hebt, hier en nu, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Door te stoppen met ontwijkend handelen, kom je bij de eigen kwaliteit van zijn. Presentie. Op die plek is er stilte, rust en onbegrensd zijn.

De ervaringen van geluk die je kent uit je leven, maar niet herkent als je ware aard, wordt helder gemaakt op basis van je eigen ervaring en inzicht. Vanuit dit non-duale perspectief en eenheidservaring is er wijsheid en rust en verzachting van de pijn*.

Er wordt gewerkt met oefeningen uit verschillende tradities zoals meditatie, lichaamswerk,  mindfullness, gewaarworden in het hier en nu en presentie, (zelfbegeleiding (psychodrama).

*NB uit recent onderzoek over plasticiteit van de hersenen is gebleken dat bij mensen die in een mooie omgeving zijn of geluk ervaren, de intensiteit van de pijnprikkel afneemt.

Najaar: zaterdag 11 en 25 november.

De kosten zijn voor particulieren € 160,- en zakelijk € 240,- inclusief lunch, koffie en thee.

AANMELDEN