Training Zelf realisatie in zicht

10 daagse training Zelf realisatie in zicht

Geluk is niet alleen je geboorterecht, maar de essentie van je zijn.

Wanneer je streven stopt en je niet verzet tegen wat is, verschijnt wie je werkelijk bent.
Je non-duale zijnsgrond in zijn kenmerken van vreugde, tijdloze onbegrensdheid en bewust-zijn.

Ook jij hebt bovenstaande verlichtingservaringen meerdere keren ervaren in je leven, maar wellicht niet herkend als zodanig. En in je zoektocht naar geluk, heb je deze bron juist vaak afgedekt.

De Non-duale zijnsgrond wordt in verschillende spirituele tradities anders benoemd. In de training ‘Zelf Realisatie in Zicht’ is deze verlichtingservaring het onderzoeksobject en subject.

De bronnen en theorie tijdens de training zijn het Bhoedisme, Advaita-Vedanta en teksten uit de Upanishaden en van Ramana Maharshi.

Tijdens de oefeningen is het vertrekpunt jouw directe ervaring in het hier en nu. Jouw ervaring volgen we via verschillende oefeningen als een draad van het ontvouwingsproces. Dit ontvouwingsproces brengt je thuis in je zelf en opdat er essentiële kwaliteiten verschijnen zoals vreugde, liefde, verbondenheid, vrijheid waarachtigheid, waardigheid etc.

Door elke trainingsdag deze zelf-realisatie meerdere keren te ervaren, verdiept zich het basisvertrouwen. En het inzicht dat wie of wat jij bent, de bron is van waarheid vreugde en bewustzijn.

De training ‘Zelf realisatie in Zicht’, duurt 10 dagen over een periode september tot juni inclusief een residentiële tweedaagse. Het is het derde deel van een meerjarig traject waarin ‘De Reis naar de Rijkdom in je Zelf’ de 1e training en ‘Non-duaal Zelf leiderschap’ de 2e training is.

Voor wie:
De training is voor deelnemers die een langere spirituele verdiepingsweg gevolgd hebben of regelmatig overvallen worden door eenheidservaringen.

Zij-instromers. Op basis van een intakegesprek wordt afgestemd wat de beste optie is voor deelname aan deze of anders trainingen.

Bij interesse in de training kun je een intakegesprek boeken. Dit duurt 1,15 uur en wordt gevoerd op basis van je checklist die je krijgt nadat je een intake gesprek hebt geboekt. Na het boeken wordt een datum en tijdstip in overleg gepland. 

A. Hoofdlijnen van de training.

Iedereen heeft verlichtingservaringen maar deze worden vaak niet herkend. Kenmerken van verlichtingservaringen is het verschijnen van essentiële of zijnskwaliteiten. Deze verschijnen wanneer de identificatie met gedachten en gevoelens stopt, er verschijnt dan rust helderheid, nabijheid/verbondenheid, potentie kracht liefde.
De vernauwing van het bewustzijn lost op en je gaat o.a ruimte ervaren.
In deze ruime transparante heldere vredige essentiële kwaliteit ga je jezelf als presentie anders waarnemen.
Door de vredige helderheid krijg je meer zicht op de beweging in je geest.
Deze beweging van de geest gaan we onderzoeken aan de hand van oude teksten, om er de bron ervan te kunnen gaan herkennen.
De bron is de ik-gedachte en het toe-eigenen vanuit de ik-gedachte. Het is van mij. We gaan die ik-gedachte steeds verder onderzoeken en uiteindelijk naar de bron ervan vragen.

B. De teksten van Ramana Maharshi en de Upanishads

We gebruiken de teksten van Ramana Maharshi omdat hij schreef vanuit het perspectief van het gerealiseerde Zelf. Vanuit dat perspectief is er een grote helderheid en transparantie over de werkelijkheid.

C. Oefeningen tijdens de training.

lichaamswerk
Lichaamswerk om te leren meer in de sensaties van het lichaam te gaan voor ‘containment’ van de sensaties. Om de sensaties te kunnen herkennen als energie. Door oefeningen zicht krijgen op attachment en detachement en neutrale positie. Lichaamswerk gebaseerd op meditatie in beweging van Hans Knibbe.

Meditaties
 Langere meditaties om te leren dalen van hoofd, naar hart, naar buik. De concentratie te laten groeien en daarna het bewustzijn meer te open door de concentratiespanning af te laten nemen. Tot we een stromende staat van sensaties toe kunnen staan dat alles verschijnt zoals het verschijnt.

Zelfonderzoek.

Theorie die we gebruiken is meer gestoeld op Sanskriet teksten uit de Upanishads en van Ramana Maharshi. Dit zijn beschrijvingen vanuit een gerealiseerd perspectief. Door die teksten te lezen kan onze mind het gaan verkennen, wordt het voelbaarder, kunnen we meer vertrouwen en kunnen we onze mind loslaten en de eenheid gaan herkennen. In open zelfonderzoek en gestructureerde oefeningen onderzoeken we in onze directe ervaring de waarheid op voelende wijze.

De groep als voertuig.

Het lichaam is een voertuig, dat door de ruimte en tijd lijkt te bewegen. De geest is een voertuig dat door kennis en ervaring lijkt te bewegen. Wij als groep zijn ook een voertuig, we combineren de helderheid van ons bewustzijn dat in het groepsveld meer gefocusseerd wordt. Hierdoor kunnen zich nieuwe ervaringen verschijnen die ons inzicht vergroten en ieder dichter bij het Zelf brengt. Ieders ervaring (hoe mooi of lelijk vanuit en ego perspectief) is een bijdrage aan onze realisatie. We zijn hier allemaal beginners en er is niemand die het weet. Dus openheid ten aanzien van hoe jij in deze werkelijkheid verschijnt, is de bijdrage aan de wijsheid van wie we werkelijk zijn.

D. De basis en je universele grond is dat je altijd je Zelf bent.

Door de focus op streven en gericht op resultaat handelen, verbreken we de directe ervaring van contact met deze zijnsgrond. We zijn nog steeds het Zijn dat zich uitdrukt in de handeling, maar door identificatie (het vermogen van het bewustzijn om ergens mee samen te vallen), vernauwt het bewustzijn zich en dit voelt als isolatie en separatie. Deze vernauwende ervaring willen we opheffen door een handeling. Juist dat versterkt het gevoel van een ik, die dat ‘moet’ doen om de eenheid weer te ervaren.

E. Onderzoeksvragen tijdens de training:

– Wat zijn de kenmerken van de vrije staat?
– Wat is de kracht die ons naar huis roept?
– Hoe herken ik de uitnodiging van de vrije staat, de lokroep?

– Wat weerhoudt ons (obstakels) die vrije staat te ervaren?
– Welke overtuigingen en ervaringen trekken ons weg (tegenkracht)?
– Hoe kun je de overtuigingen en obstakels herkennen als uitnodiging van de werkelijkheid om thuis te zijn?
– Hoe transformeert vorm naar vrijheid?
– Wie ben ik?

F. Data

Volgende training najaar 2023


G Kosten;

Training 10 dagen en 2 coachingsessies (exclusief intake) 

particuliere prijs € 1250,- vrij van btw Zakelijk tarief € 1450,- excl. Btw.

Dag 9 en 10 is een residentieel verblijf in een klooster in de duinen. De kosten voor het verblijf worden separaat gefactureerd en bedragen ca. € 75 per nacht inclusief maaltijden. Voor minima is dit tarief € 60 per nacht.

Zij-instroom:

Aanmelden voor intakegesprek via de website. Na het betalen van de € 75 voor het intakegesprek krijg je automatisch de checklist toegestuurd.

Download de brochure Non duaal Zelf leiderschap

Geef hieronder je naam en e-mailadres op en download de brochure

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoon (niet verplicht)

  march

  No Events

  april

  No Events

  may

  No Events