Training

HomeTraining

De trainingen zijn zo ingericht dat de vaardigheden geleerd worden, maar tevens vanuit een ruimer perspectief –zijnsoriëntatie- de houdingsaspecten onderzocht worden. Hierdoor ontstaat zicht op de rijkdom in plaats van het tekort en leert u met plezier.

Reis naar de rijkdom in jezelf
20 oktober 2017 toto 12 mei 2018

Tijdens de training ga je jouw neiging herkennen om in het dagelijks leven onbewust te reageren op situaties die lijken op het verleden. Het is uitdagend je gedragspatronen, die stoelen op oude ervaringen en aannames, te doorbreken en niet ‘te verzanden’ in onbewust overlevingsgedrag. Door present te zijn bij wat zich voordoet en dat als ingang te gebruiken, reis je naar de rijkdom in Jezelf.

Je leert op een revolutionaire manier om te gaan met ongewenste situaties, lichamelijke en emotionele pijn. We ‘reizen’ in oefeningen door hindernissen en weerstanden als verlangen, vermoeidheid, twijfel, onrust en onzekerheid heen. Door een speciale techniek die denken, voelen en bewust Zijn combineert, leer je de emotionele wonden te zien en te doorzien, waardoor rijkdom van presentie voelbaar wordt. Er worden mogelijkheden aangereikt om de verbinding met jouw essentiële kwaliteiten als vreugde, kracht, liefde en schoonheid verder te herstellen of te verdiepen.

Je leert hoe je compleet in verbinding kunt blijven met jezelf en tegelijk in contact met de ander. Dieper verwerken en helen loont, om te landen in de rijkdom die jezelf bent. Kort gezegd: je leert jezelf door ‘het zwarte gat’ heen te loodsen.
De 8-daagse training is verspreid over een periode van circa 8 maanden.

Hierbinnen vinden ook 2 (tussentijdse) evaluatiegesprekken plaatst. Je ontvangt een syllabus met theorie, dagprogramma’s, oefeningen en handvatten over hoe je de verbinding met jezelf op een natuurlijke manier versterkt. Na dit jaar beschik je over nieuwe volwassen zelfbegeleidingsmogelijkheden.

Non-duaal Zelf leiderschap, Wholesome leadership
28 oktober 2017 – 2 juni 2018

Zelf leiderschap
In veel trainingen staat in het perspectief van het verbeteren van het ego. Om meer autonomie te kunnen ervaren en je eigen keuzes te kunnen maken en om meer verbinding te komen met anderen.
Wat niet herkend wordt, is de onbewuste aanname dat je niet in orde bent, zoals je bent. Dit zorgt voor een gevoel van te kort en een zoeken naar meerwaarde buiten je, waardoor je handelen gestuurd wordt vanuit een intentie om meer te worden. Door te herkennen dat het tekort een constructie is op basis van historische gebeurtenissen die er nu niet meer zijn, kun je door de illusie van te kort heen zakken. Dan rust je in je zijnsgrond die onverdeeld open liefdevol en uniek en autonoom is, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Dan verschijnt het Zelf leiderschap.
Non-duaal
Door de zijnsgrond via de directe ervaring en het intellect te gaan verkennen, wordt het vertrouwen in wie we werkelijk zijn steeds dieper. We herkennen de eenheid in de verscheidenheid. Wanneer je vandaaruit begint te handelen, valt de intentie om jezelf of de andere anders te maken weg en verschijnt er meer openheid.
In die openheid kun je tot bloei komen door de aanwezige zijnskwaliteiten als talenten tot vorm te brengen, ook in je praktische dagelijkse handelen.
In de training non-duaal Zelf leiderschap gaan we eerst naar de ervaring van het Zelf. Vanuit dat perspectief begeleidt je de gekwetste delen in jezelf opdat zij helen. Om vervolgens onze ervaren vrijheid en verbondenheid tot uiting te brengen in het dagelijkse leven van gezin en werk.

In deze 7 daagse training ga je jouw neiging herkennen om in het dagelijks leven onbewust te reageren op (pijnlijke) situaties die lijken op het verleden. Het is uitdagend je gedragspatronen, die stoelen op oude ervaringen en aannames, te doorbreken en niet ‘te verzanden’ in onbewust overlevingsgedrag; vechten, vluchten, verstijven of verslappen. Door present te zijn bij wat zich voordoet en dat als ingang te gebruiken, reis je naar de rijkdom in Jezelf i.p.v. herhaling van oud gedrag.

In de training leer jij op een nieuwe manier je Zelf centraal te stellen en de pijn en ongemak die zich (b)lijken te herhalen, op een dieper niveau op te lossen. Je leert op een andere manier om te gaan met oud en actueel ongemak, ongewenste situaties en lichamelijke en emotionele pijn. Daarnaast leer je, hoe je compleet in verbinding kunt blijven met jezelf, en tegelijk in contact met de ander. De diepte van je contact en verbinding met je zelf en iemand anders worden sterk bepaald door de mate waarin jij je oude emotionele contact wonden hebt geheeld. Dit trainingsjaar levert hier een wezenlijke bijdrage aan en daarmee aan jouw voelend en relationeel vermogen. Dieper verwerken en helen loont om te landen in de rijkdom die jezelf bent.

Meer info

Introductieworkshop Leidinggeven vanuit Persoonlijke Kracht

  Inhoud
   Door het geven van theorie en oefeningen vanuit een non-duale en zijnsgeoriënteerde methodiek, kunt u ervaren dat het mogelijk is om relatiegericht te (blijven) werken en het directiebeleid uit te voeren, zonder dat dit spanningen in uzelf gaat opleveren. Onbewuste stressgerelateerde acties veroorzaken druk in de organisatie. Door te kijken naar wat er is, kunt u helder zien wat u samen kunt doen. U leert vanuit rijkdom kijken in plaats vanuit een tekort. Hierdoor beleeft u vreugde in het werk. Dit geeft plezier in de samenwerking en het bereiken van het resultaat.
    De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:
     Onderdeel van de training is situationeel leidinggeven en zelfkennis d.m.v. een DISC persoonlijkheidstest.
      Redenen om de training te volgen
       Door middel van deze workshop kunt u kennismaken met Leidinggeven vanuit Persoonlijke Kracht. U kunt na het volgen van deze workshop beslissen of u al dan niet overgaat tot inschrijving van deze training. De training is bedoeld voor managers die willen werken vanuit persoonlijke kracht, die willen bijdragen aan de waardigheid van zichzelf, hun medewerkers en collega´s, dit met oog voor het resultaat van de onderneming.
        Opbouw en duur
         De duur van de workshop bedraagt 4 uur

          Voor data en locatie zie events

           Kosten
            Investering
             Workshop
              Als particulier betaalt u voor deze workshop € 50,-
               Als bedrijf betaalt u voor deze workshop € 90,- excl. 21% BTW
                Dit bedrag is exclusief trainingsmateriaal en arrangementskosten.
                 Deze workshop kan ook incompany worden verzorgd.
                  Dit is een maatwerkproduct. U kunt hiervoor contact opnemen met Guri de Blok

                  Planning info via events

                   Training Leidinggeven vanuit Persoonlijke Kracht

                    Inhoud
                     Ieder van ons coacht zichzelf via een interne dialoog. Deze dialoog kenmerkt zich door een vaak kritische toon. De bron van deze teksten zijn overtuigingen die vroeg in ons leven gevormd zijn. En het gevolg is dat we vaak op de automatische piloot gaan in die situaties. Het automatisch reageren vanuit overtuigingen op nieuwe situaties sluit niet helemaal aan op de werkelijkheid en geeft fricties en teleurstelling. De oplossing vanuit de persoonlijkheid leidt tot een verlies van autonomie of verlies van verbondenheid. Door vanuit open aanwezigheid –persoonlijke presentie- te kijken wat nodig is, komt u tot bezield handelen waarin u in relatie kunt zijn met uzelf en de ander. Handelen vanuit de persoonlijkheid – het superego- is deels onbewust en ondanks onze –bewuste- goede voornemens lukt het ons moeilijk om te veranderen. In de cursus krijgt u zicht op uw onbewuste programma’s en we gebruiken als hulpmiddel voor zelfkennis een persoonlijkheidstest. We onderzoeken de plek waar u nu staat en richten het onderzoek op de onbewuste overtuigingen. Dan wordt er inzicht geboden in leerprocessen die u helpen om te kunnen veranderen in combinatie met situationeel leiderschap. Door gebruik van meditatie, lichaamswerk en communicatie oefeningen krijgt u ervaring met uw persoonlijke essentie (ziel) die open en vrij is. Door de integratie via action learning verschuift uw focus van managen vanuit de persoonlijkheid naar leidinggeven vanuit persoonlijke essentie, waardoor u autonomie en verbondenheid ervaart.
                      De volgende onderwerpen komen aan bod:
                      • Leerprocessen algemeen
                      • Verschillende stijlen van leidinggeven
                      • Stress reacties
                      • Persoonlijkheidsstijl
                      • Wat bezielt u
                      • Motiveren in elke leerfase
                      • U-theorie
                      • Doelen bereiken
                      Redenen om de training te volgen
                       Wanneer het stroef loopt binnen uw team; U niet helemaal gelukkig bent in uw rol of ’s nachts wakker ligt; U onzeker bent over de benadering van medewerkers; Hetzelfde type managementproblemen terug blijft komen; U stress ervaart in uzelf. óf Wanneer u uzelf wat gunt dat u leven makkelijker gaat maken.
                        Deze training is bedoeld voor managers
                        • voor wie de huidige stijl van leidinggeven niet meer voldoet.
                        • die meer uit hun werk willen halen dan het ‘mechanisch’ bereiken van een doel.
                        • die bezield willen werken, die weten dat er meer in het leven zit, maar nog niet goed weten hoe ze dat eruit halen in hun werk.
                        • die niet bang zijn zichzelf te ontmoeten.
                        • die resultaat gericht sturen maar merken dat er stress is in de organisatie
                        • die hoge eisen stellen aan zichzelf en hun doelen met moeite bereiken.
                        • die merken dat de teamspirit afzwakt.
                        Opbouw en duur
                         De duur van de training bedraagt 6 dagen. Met een totale doorlooptijd van 2 maanden.
                          Een trainingsdag start om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur.
                           De training bestaat uit 2 blokken van 2 dagen; 2 blokken van 1 dag en een coachingsgesprek.
                            Tijdens de training worden supportteams gevormd en oefensessies ingepland. (Verdeling als volgt: 2 dagen/na 3 weken 1 dag/na 3 weken 1 dag/ na 3 weken 2 dagen. Het coachingsgesprek wordt voor iedereen individueel ingepland)

                             Voor data en locatie zie events

                              Kosten
                               Investering
                                Training
                                 Als particulier betaalt u voor de training € 700,-.
                                  Als bedrijf betaalt u voor de training € 1.100,- (excl. 21% BTW).
                                   Dit bedrag is exclusief trainingsmateriaal en arrangementskosten. T
                                    Trainingsmateriaal
                                     Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaalt u een bedrag van € 54,45 (incl. BTW).
                                      Het betreft vereiste materialen zoals: syllabus, hand-outs en online tests/scans.
                                       Arrangement
                                        Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 140,00 (excl.21% BTW).
                                           Deze training kan ook worden verzorgd als een incompany training.
                                          Dit is een maatwerkproduct. U kunt hiervoor contact opnemen met Guri de Blok

                                          Loopbaanworkshop

                                            6-daagse Workshop “Werk dat je écht wilt”
                                              Voor veel mensen is werken en moeten bijna hetzelfde. Als er iets is dat je al gauw moet in je leven, dan is het wel werken. Werk dat je écht wilt daarentegen is in de eerste plaats inspirerend. Dat werk heeft je hart en je ziel. Dat geeft je energie, in plaats van dat het je vooral energie kost. Dat geeft je leven betekenis en het gevoel van waarde te zijn.
                                                Inhoud
                                                  Met behulp van diverse zijnsgeoriënteerde technieken zul je in deze zesdaagse loopbaanworkshop zicht krijgen op jouw essentiële kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden. Visualisatie, meditatie, lichaamswerk en expressieoefeningen zijn de werkvormen die we zullen hanteren op onze ontdekkingsreis naar je innerlijke waarheid. Daardoor zal duidelijk worden hoe de werkomgeving er uit ziet, waarin je deze kwaliteiten verder kunt ontwikkelen en hoe je in deze werkomgeving op een meer vervullende manier kunt functioneren.
                                                    Redenen om de training te volgen
                                                      Om te komen tot werk dat je écht wilt, is het belangrijk dat je bereid bent (soms diep verborgen) verlangens, dromen en idealen serieus te nemen. En dit zelfs wanneer het er op lijkt dat ze toch niet vervuld kunnen worden. In deze loopbaanworkshop nemen we deze verlangens en dromen als uitgangspunt om dan te ontdekken wat het werk is waarin jij je in je element voelt. Niet de omgeving die je eventueel bevestigt of afkeurt, is belangrijk. Het gaat in de eerste plaats om jou, om wat jij wilt met jouw leven. Het gaat er om jouw diepere, innerlijke waarheid te ontdekken en om daar trouw aan leren te zijn.
                                                        Deze training is bedoeld voor
                                                          Iedereen die serieus wil onderzoeken wat voor werk nu echt bij zichzelf past.
                                                            Resultaat
                                                              Doordat je zicht krijgt in jouw essentiële kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden ben je in staat een concreet plan te schrijven wat je echt wilt. Je krijgt de mogelijkheid dit plan verder te verdiepen en aan te scherpen, zodat je dit in de praktijk van je leven handen en voeten kunt geven. Deels al na het eerste deel, maar zeker na het laatste deel van de workshop wordt dit plan gerealiseerd.
                                                                Opbouw en duur
                                                                  De workshop bestaat uit totaal 6 dagen. Met een totale doorlooptijd van ca 1 maand. Een trainingsdag start om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur.
                                                                    De training bestaat uit 2 blokken:1 blok van 4 dagen en 1 blok van 2 dagen.
                                                                      (Verdeling als volgt: 4 dagen/tussenperiode van zelfwerkzaamheid/na 4 weken 2 dagen. Eén of enkele individuele coachingsgesprekken kunnen worden ingepland om je te helpen jouw plan inzichtelijk te krijgen)
                                                                        Gratis intakegesprek en gratis open avond
                                                                          Voor deze loopbaanworkshop is een intakegesprek niet verplicht, maar even vooraf overleg met de trainer wordt wel aangeraden. Soms kan een telefoongesprek voldoende zijn, soms is het goed een live gesprek met de trainer aan te vragen. In het gratis telefonisch of live intakegesprek wordt nagegaan of deze workshop passend is voor jou. Het kan voorkomen dat de trainer in het gesprek adviseert om al een coachingsgesprek te hebben voor de aanvang van de workshop of sowieso eerder te kiezen voor individuele gesprekken in plaats van deze groepsactiviteit.
                                                                            Voorafgaand aan de workshop kun je deelnemen aan een open avond. Op deze avond kun je al je vragen stellen bij de trainer over de workshop en samen bepalen of deze workshop jou gaat brengen wat voor jou nodig is.
                                                                              Voor data, locatie en aanmelding voor de workshop en open avond agenda
                                                                                Kosten
                                                                                  Investering
                                                                                    Training
                                                                                      Als particulier betaalt u voor de training € 765,-
                                                                                       Als bedrijf betaalt u voor de training € 1.020,- (excl. 21% BTW)
                                                                                         Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal en koffie/thee.
                                                                                           Deze training wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van het Centrum Zijnsoriëntatie te Zeist. Guri de Blok verzorgt als individueel trainer/coach deze workshop.

                                                                                            Mindfullness at Work

                                                                                             Inhoud
                                                                                              Deze cursus is een ervaringsgerichte meditatiecursus. Momenten van mediteren worden afgewisseld door uitleg over het bewustzijn vanuit verschillende perspectieven. De invalshoeken die we kiezen zijn: het denken, voelen en gewaarzijn. Vanuit deze verschillende invalshoeken is er een andere beleving van de werkelijkheid. Vanuit het denken is er een continue activiteit, zoals het benoemen van de feiten, vergelijken, beoordelen, argumenteren. Vaak gekoppeld aan een voortdurende innerlijke (kritische) zelfbeoordeling die moeilijk te stoppen lijkt. Vanuit het voelen kan er onrust, gejaagdheid maar ook plezier en blijdschap worden waargenomen. Het voelen geeft de informatie over hoe de situatie ervaren wordt. Door bewust de gevoelsinhoud met aandacht te onderzoeken blijkt deze te veranderen naar rust en openheid. Het gewaarzijn is een bewustzijnshouding waarbij u rust als waarnemer van de gevoelens en gedachten. Hierbij komen spontaan kwaliteiten van stilte, openheid, verbondenheid, kracht en helderheid naar voren.
                                                                                               De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:
                                                                                                Tijdens de cursus krijgt u inzicht in en oefent u met de overgang van voortdurende innerlijke activiteit en reactie op de inhoud van uw bewustzijn, naar rusten in zijn. Om vervolgens vanuit dát gewaar zijn te handelen en de kwaliteitsverschillen te ervaren.
                                                                                                 U oefent op verschillende manieren door middel van zittende, lopende en staande oefeningen. Door deze oefeningen (bewust) op de werkvloer en thuissituatie te integreren, zult u merken dat er meer helderheid ontstaat en dat u meer gaat genieten van uw dagelijkse activiteiten.
                                                                                                  Redenen om de training te volgen
                                                                                                   Door de toegenomen rust raakt u minder in uw onbewuste actietendensen verstrikt. Neemt de kritische (zelf)beoordeling af en neemt de wederzijdse waardering en het plezier in contacten met collega’s toe.
                                                                                                    Deze training is bedoeld voor
                                                                                                     Iedereen die inzicht wilt krijgen in de eigen onbewuste actietendensen en deze om wilt zetten in kwaliteiten van openheid, rust, verbondenheid, kracht en helderheid. Opbouw en duur
                                                                                                      De cursus bestaat uit totaal 6 dagdelen. Met een totale doorlooptijd van ca. 2 maanden.
                                                                                                       Een cursusdag start om 9.30 uur en duurt tot 13.00 uur.
                                                                                                        De cursus wordt gegeven in 6 workshops van elk 3,5 uur.Het plenaire gedeelte duurt 2 uur.Aansluitend vindt er individuele coaching of gerichte communicatietraining met de deelnemers plaats. Dit duurt ca. 1,5 uur.(De coaching gaat over toepassing van de geleerde technieken in de werkomgeving)

                                                                                                        Voor data en locatie zie events
                                                                                                         Kosten
                                                                                                          Investering
                                                                                                           Cursus
                                                                                                            Als particulier betaalt u voor deze cursus € 425,-
                                                                                                             Als bedrijf betaalt u voor deze cursus € 795,- excl. 21% BTW
                                                                                                              Dit bedrag is exclusief trainingsmateriaal en arrangementskosten.
                                                                                                               Deze training kan ook worden verzorgd als een incompany training.
                                                                                                                Dit is een maatwerkproduct. U kunt hiervoor contact opnemen met Guri de Blok

                                                                                                                 Winkel voor workshops e-learning boeken en tapes Sluiten