Non-dualiteit en vreugde in je werk

Je werk en rol dagen je uit om op een bepaalde manier in de wereld te staan. Jouw gewoontegedrag wordt gevormd door je historische achtergrond en subtiele onbewuste verwachtingen. Dit levert een positie op van de ik-rol ten opzichte van de omgeving /werk. In dit spanningsveld definieer je continue jezelf om waardering en verbondenheid te ervaren met als onbewust doel eenheid te bereiken. Deze eenheid in de relatie tussen ik – en de wereld wordt niet herkend door het conflict tussen autonomie (doen wat ik wil) en verbondenheid (goede verstandhouding).

Op je werk is er continu de spanning tussen ik en de ander. Het appèl om iemand te zijn, i.p.v. van gewoon te Zijn. Wanneer we iemand zijn (zelfbeeld) pogen we om onze uniciteit te bewijzen, te verdedigen en zo te overleven. Of we passen ons aan om samen te zijn en niet afgewezen te worden.
Door onze werkstress en overlevingstendens te herkennen en waar te laten zijn, reizen we -tijdens de trainingsdag- door dit ongemak naar Zijn. Herkennen we onze essentiële kwaliteiten van kracht en liefde als een eenheid. Vanuit dit non-duale perspectief doorzien we de vervorming van kracht en liefde in onze overtuigingen en gedrag. Vanuit de essentiële identiteit, nl. niemand zijn, verschijnt rust, wijsheid, verbondenheid (Liefde) en uniciteit(Kracht) op een spontane wijze.

Aanpak.
De trainingsdag start met geleide meditatie naar je eigen ervaring van eenheid. Die ervaring wordt verdiept door zelfonderzoek. Daarna wordt een model aangeboden voor de mind als hulpmiddel om je dagelijkse ervaring te kunnen herkaderen. M.b.v. van dit model onderzoeken we de directe ervaring en overtuigingen. Om vervolgens bewust, door zelfleiderschap tot de directe ervaring van Zijn te komen.

De ervaringen van geluk die je kent uit je leven, maar niet herkent als je ware aard, worden helder gemaakt op basis van je eigen ervaring en inzicht. Vanuit dit non-duale perspectief en eenheidservaring is er wijsheid, rust en verzachting van de pijn.
Er wordt gewerkt met oefeningen uit verschillende tradities zoals meditatie, lichaamswerk, mindfullness, gewaarworden in het hier en nu en presentie, (zelfbegeleiding, psychodrama).

De technieken die je leert om op een andere manier met je werk om te gaan, heb ik in de loop van mijn leven ontdekt. Soms als instructie van leraren, anderen door eigen inzicht en ervaring die mij geholpen hebben bij het opzetten van bedrijven en directievoering.
Door present te zijn tijdens het appél van medewerkers en collega’s en je niet op de afweer of het resultaat te focussen, verandert de relatie en kan de wijsheid zich tonen. Wanneer je de rode draad van stress volgt, brengt het je thuis bij jezelf. Dan transformeert de kramp of het ongemak tot vrije energie, waardoor je vrijheid en blijdschap ervaart ondanks de werkdruk.

Najaar: 2-daagse workshop najaar 2022.
Voorjaar: 2-daagse workshop  mei 2023

De kosten zijn voor particulieren € 160,- en zakelijk € 240,-   AANMELDEN