Wat als alles in je leven vanzelf zou gaan?

Wat als gebeurtenissen zich gewoon aandienen, en ervaringen gewoon door je heen gaan?

Wat als je jezelf als moeiteloos, spontaan, vrij en als een flow ervaart?

Wat is dan leiderschap?

En wie heeft dan de leiding in jouw leven?

 

Binnen de Zijnsoriëntatie zijn er drie perspectieven in het ervaren van de werkelijkheid, vanuit ego, ziel en Zelf.

Vanaf je geboorte word je (op)geleid. Eerst door je ouders, daarna door de geïnternaliseerde ouders in de vorm van het superego. Dat laatste vertelt wat je moet, mag en zou moeten doen. Opgroeiend zoek je evenwicht tussen de stemmen van het superego (sociaal aanpassing) en je driftleven (overleven en genot maximalisatie), terwijl je de wereld verkent als (jong)volwassene.
De leiding is dan in die periode vanuit wisselende posities en identiteiten.

In dit 1e ego perspectief verschijnen persoonlijkheidsdelen in je als stemmen en spanningen en die hebben grote invloed op je gedrag. Die identiteiten stimuleren en remmen je afhankelijk van je vaardigheden en de situatie waarin je verkeert. Je ‘ik’ is als een container met meerdere kindsdelen ieder met hun eigen interpretatie en ervaring van de wereld.

Je ervaart vanuit ‘ego’ vaak verkramping en zoekt (on)bewust naar bevrijding, ruimte, warmte, waardigheid en verbinding. Door mooie muziek, de natuur, ont-moetingen, of oefeningen heb je regelmatig het gevoel dat er meer is.

3 perspectieven op de werkelijkheid

De ervaringen buiten je comfortzone bieden een nieuw perspectief van openheid en levendigheid. Dit 2e perspectief van de ziel geeft een heel andere ervaring. Je voelt verbinding stroming warmte en nabijheid. Maar wie of wat heeft daar in de leiding?

Wat uit zicht blijft in dit hele proces van verbetering en balans zoeken, is dat het zich afspeelt binnen jouw Zelf. Het Zelf is het bewustzijn dat altijd open en transparant aanwezig is tijdens hoogte- en dieptepunten.

Dit 3e perspectief van Zelf, of universeel bewustzijn, kun je in onze trainingen en workshops gaan herkennen. Dit altijd aanwezige Zelf is je ware grond is, waar je thuis bent. Je leert hoe door triggers het bewustzijn vernauwt en jezelf steeds optrekt in een identiteit om te overleven, maar je ware aard is de openheid en verlichting.

Theorie U van denken naar voelen naar Zijn

Je ervaart dan een ruimer perspectief op de werkelijkheid. Er verschijnt dan een natuurlijke rust en openheid. Je ervaart direct de kwaliteiten van Zijn. Deze kwaliteiten, die niet het resultaat zijn van handelen. Die kwaliteiten van kracht, intelligentie, open verbondenheid, rust en liefde zijn inherente kwaliteiten van het Zelf. Je leert die kwaliteiten in te zetten als talent om jezelf tot bloei te brengen. Vanuit kracht en liefde is er Zelf leiderschap met vertrouwen, overgave en compassie.

In die compassie kun je enerzijds het oplossen van het benauwde ego ervaren en anderzijds de warme intelligentie van je spirit als een persoonlijke (ge)liefde voor jezelf.

Door oefeningen in overgave aan dit ontvouwingsproces kun je verder ervaren dat je grenzen oplossen. Je komt tot de Eenheidservaringen van grenzeloosheid en je ervaart je ware aard.

Je ervaart in de overgave een leiding die voorbij het ego-overleven, en voorbij de Ziel gaat. Als je rust in het Zelf en je overgeeft in de wetenschap dat wat nu gebeurt, dit het beste is wat je kan overkomen, dan kom je in een flow waarin alle ervaringen aan je verschijnen en door je heen gaan en uitdrukking zijn van een groter geheel.

In onze trainingen en workshops, leer je verschillende manieren om de overlevingsspanning los te laten en door de begrenzing van de persoonlijkheid te reizen, contact te maken met je persoonlijk bewustzijn of ziel. En naar de directe ervaring van het Zelf te gaan als verlichtingservaring.

Tijdens de workshop Non duaal zelf leiderschap kun je zelf deze overgangen in bewustzijnsstaten gaan ervaren. Gun je zelf de om de diepe liefde en waarachtigheid van jouw wezen te ervaren.

Zie ook de agenda voor de activiteiten deze maand

Boek de kennismaking ‘’Non Duaal Zelf Leiderschap’’ , trainers Yvonne Blonk en Guri de Blok