Goede voornemens? Met Rust in je hoofd en Innerlijke kracht, krijg je resultaten die je wenst en beter dan verwacht.
Focus op Rust en Staan voor jouw Innerlijke kracht.

 

 

 

 

 

 

“Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt”.

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken
zoals ik altijd dacht

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkwam

Maar als ik mijn ogen sluit
en voel mijn ware zelf van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen…

Een nieuw begin

In het nieuwe jaar sta je weer voor nieuwe uitdagingen. Uitdagingen om jezelf opnieuw uit te vinden. Zoals we elk jaar gewend zijn om goede voornemens te maken, zijn we zeer gemotiveerd om het dit jaar echt anders te doen. We gaan, zoals ieder jaar, afvallen en het dit keer volhouden, we gaan dit jaar minder hard werken, we gaan ons niets meer van de mening en oordelen van anderen aantrekken. Allerlei voornemens die vaak halverwege januari alweer stranden. Vaak vallen we weer terug in onze oude bekende “vertrouwde” patronen

Waarom lukt het ons niet?
We zijn gewoontedieren en leren niet echt van eerdere ervaringen. We vallen weer terug in onze oude patronen omdat we onze problemen tegemoet gaan met dezelfde houding waarmee we meestal geen succes hadden.

Je vertrouwde strategieën zijn de andere jaren ook niet echt succesvol gebleken en toch hebben we de neiging om het te herhalen. Zonde; het levert frustratie op en je wordt boos op jezelf als het je weer niet is gelukt om het vol te houden. Herken je dit?

Hoe kom je uit deze vicieuze cirkel?
Het is dus zaak om het anders aan te pakken, anders dan je gewend bent en dat zul je heel bewust moeten doen, anders verval je weer in je vertrouwde patronen. De sleutelwoorden zijn; rust en ontspanning. Ga mediteren.Zoek innerlijke rust. Probeer los te komen van jezelf en sluit je even af voor je eigen vertrouwde gedachten.

Zodra jouw hoofd en hart rustig zijn, betekent dat je jezelf opnieuw gaat uitvinden. En dan is het belangrijk dat je gaat leven naar jouw innerlijke waarden. Wat vind jij echt belangrijk, waar sta jij voor, hoe kom je echt in verbinding en hoe kun je jouw waarheid leven en toch in verbinding blijven?

Het is belangrijk dat je je Innerlijke Kracht gaat leven. Innerlijke kracht is niet strategisch en hoeft niets te bereiken. Innerlijke Kracht houdt in dat je leeft vanuit je kwetsbaarheid en waarden. Je buigt waar je moet buigen en gaat staan waar jij wilt staan. Jouw kwetsbaarheid en waarheid hoef je niet meer te verbergen, noch hoef je het anderen op te leggen. Innerlijke kracht is het leven van jouw authentiek ware zelf.

Opgave en meer informatie Rust in je Hoofd

Opgave en informatie Innerlijke Kracht