Ontmoeting met je ware zelf.

Kort na het ontwaken in de ochtend begint het. Aanvankelijk is er nog rust en vrede en dan komen de eerste beelden in je op over wat er nog moet gebeuren die dag. Herinneringen of beelden van de vorige dag die nog spoken. De lichamelijke en geestelijke respons daarop gaat snel en automatisch. Spieren spannen automatisch aan en adrenaline gaat door je lichaam, je wordt wakker en er ontstaat een zelfbeeld. Een beeld in je bewustzijn van wie je bent wat je nog moet doen, of waar je geen zin in hebt. Het is alsof je kleren aantrekt van een historisch bewustzijn. Alsof de software gedownload wordt van wie je denkt te zijn, om vervolgens de rest van de dag vanuit die positie commentaar te leveren op jezelf of de ander. De vrede en mildheid die er was bij het wakker worden lijkt verdwenen.

Die rust en vrede is een kwaliteit van je open bewustzijn. Je kunt die waarnemen voordat je aandacht naar de inhoud of de vorm van het bewustzijn gaat. (bijvoorbeeld welke kleding je aan wilt trekken en wat een ander daar dan van vindt). Het open bewustzijn en je essentiële zelf worden versluierd door de Inhoud en beweging van je geest.

Je bent zo geïdentificeerd met je zelfbeeld en je zelfoordeel daarover dat je het contact met de kwaliteiten van rust openheid en vriendelijkheid, die je in wezen bent, niet meer ervaart.

Tijdens de avonden ont-moeting met jezelf, laten we je door middel van meditatie en innerlijke vragen je de kwaliteit van dit bewustzijn weer ervaren. Dit voelt als thuiskomen in jezelf, als rusten in je eigen bron, rusten in zijn en in je eigen wezen. Dan ervaar je dat je goed bent zoals je bent, ondanks de tegenslagen op je levenspad.

De ontmoeting met je essentiële Zelf is zo bevrijdend, rustgevend en vitaliserend omdat je weer de liefde voor jezelf en de ander voelt. Dit is wie je wezenlijk bent.

Door zelfonderzoek kun je inzicht krijgen hoe je jezelf kunt begeleiden zodat het contact met het essentiële zelf hersteld wordt. De gescheidenheid van het zelfbeeld en wie je werkelijk bent valt weg. Dan herken je en ervaar je dat er Eenheid is voorbij de illusie van het zelfbeeld. De zelftwijfel en het onrustige zoeken valt weg. Je ervaart de kwaliteiten van je essentiële zelf zoals mildheid, vriendelijkheid, openheid, helderheid en je tijdloosheid.

We nodigen je graag uit om dit te komen ervaren op één van onze avonden over de ontmoeting met jezelf. De ontmoeting met jezelf geeft een ervaring van rijkdom die verder gaat dan enig bezit of relatie die je hebt.

Wil je deze rijkdom zelf ervaren of ben je gewoon je nieuwsgierig kom gerust, je bent van harte welkom om jouw gedachten en gevoelens in te brengen, precies zoals ze zijn. Door die helemaal waar te Laten zijn in een liefdevolle omgeving, kom thuis bij jezelf en ontmoet je essentiële zelf.

Guri de Blok
Ontmoeting met je warde zelf
Yvonne Blonk
Donderdag
26 januari 2023
Vrijdag
17 februari 2023
Donderdag
23 februari 2023
Vrijdag 24 maart 2023
Vrijdag 31 maart Vrijdag 28 April 2023
Vrijdag 28 April 2023 Vrijdag 19 mei 2023
Vrijdag 16 juni 2023

Selecteer een datum en schrijf je in

.

Non Dualiteit avonden Guri de Blok

Eemaal per maand zijn er bijeenkomsten over non-dualiteit. Hierbij gaat het om de directe ervaring van vrijheid, stilte, rusten in wie je werkelijk bent. De vorm van de bijeenkomst is een meditatie, thema en open ontmoeting.

We starten ons onderzoek precies op de plaats waar we ons zelf aantreffen (bijv. in dualiteit, pijn, stress). Door ons open te stellen voor onze eigen directe ervaring en deze leidraad te volgen, gaan we onze ware non-duale aard herkennen. Iedere avond kent zijn eigen unieke dynamiek en zal diverse thema’s onthullen.

Het leven nodigt je elk moment uit om je Zelf te zijn. Door je eigen dilemma in te brengen, onderzoeken we of de vorige zin waar is. Aan de hand van jouw vraag reizen we via de mind/intellect of via het gevoel naar de directe ervaring van Zijn.
Vanuit dat perspectief herken je dat je altijd al thuis bent. Dat jouw stilte, vrijheid, vreugde, liefde en kracht onbeschadigd is en niet begrensd. Hierdoor verandert je Presentie.

Non Dualiteit avonden