Onze gedachten kunnen ons enorm opjagen. De ene gedachte is nog niet voorbij of de andere verschijnt alweer en steeds wordt er een gevoel opgeroepen en is er een appèl om iets te doen.
Er lijkt geen moment rust te zijn en het is nooit goed genoeg. Die gedachten geven een gevoel van kramp, druk, ongemak en de dwang om iets te ‘moeten’ doen.

Het is als en wervelstorm, er is geen evenwicht, geen balans, geen rust.

Vaak nemen onze gedachtes ook nog de vorm aan van oordelen over onszelf of de ander en roepen ze gevoelens op van schuld of schaamte. Vaak nog aangevuld met gevoelens van eenzaamheid en minderwaardigheid.
Hieronder ligt onze wezenlijke behoefte aan erkenning en waardering die zoals we gewend zijn van huis uit, we eerst bij de ouder en de ander zoeken. Wat we wezenlijk zoeken is en het herstel en contact met onze eigen liefde en waardigheid.

Iedereen verlangt naar een rust en stilte waar we diep van binnen weet van hebben. Om rust te krijgen hebben we de neiging om meer te gaan doen, om de taken af te maken, of aandacht aan onze relaties te besteden.
De laatste berichten op  social-media te lezen, te liken, te beantwoorden of te becommentariëren.

Meer doen in de buitenwereld is niet de oplossing. Meer aandacht voor je innerlijke wereld en de oorzaak van bewegingen van je bewustzijn, kunnen rust brengen.
Als het oog in de wervelstorm.

Door inzicht en bewustwording van onze gedachten en gevoelens raken we minder geïdentificeerd met ze. We worden meer een waarnemer en herkennen de interactie van gedachtes en gevoelens en de instinctieve respons door ze aangenaam of onaangenaam te vinden. En onze onbewuste mentale respons om te willen begrijpen en betekenis te geven, met onze kennis en ervaringen uit het verleden.

Door jarenlange ervaring en onderzoek heb ik geleerd hoe je het denken en het voelen tot rust kunt brengen. Daarbij zijn begeleidende oefeningen ontwikkelt die je daarbij kunnen helpen.

Essentie van de oefeningen is dat het conflict en het gevecht met hoe het nu is eindigt en je direct het hier en nu ervaart. Wanneer het gevecht stopt, dan opent het bewustzijn zich en ervaar je direct de kwaliteiten van het bewustzijn zelf zoals lichtheid, openheid, vreugde en verbondenheid. Dan ervaar je dat de rust waarnaar je zoekt, in wezen jijzelf bent.

Wanneer je dat zo ook wilt ervaren raad ik je aan om deel te nemen aan de training voor Rust in je hoofd en oplossen van het innerlijke conflict.  5 woensdagavonden 1,8,15,22,29 september

Wil je eerst proeven meld je dan aan voor de Zoom introductieavond Rust in je hoofd op 25 augustus 19:30 -21:00

Of als je op een diepere manier kennis wil maken met onze trainingen kun je deelnemen de workshop Reis naar de rijkdom in je zelf of een van onze andere workshops via de agenda.

We gunnen je die momenten van rust, ze liggen slechts een paar klikken en een ontmoeting verwijderd.

klik hier om de flyer te downloaden