Retraite Highway to heaven, be free

HomeRetraite Highway to heaven, be free

YOGA EN MINDFULNESS 4-DAAGSE WINTER RETRAITE ‘HIGHWAY TO HEAVEN, BE FREE! – NON DUALITEIT – DE DIRECTE WEG NAAR BEVRIJDING’ IN GRONINGEN (LAND VAN NU)

Lees meer over: Het Programma, De Locatie, Bijdrage, De Docent, Inschrijven

Mindfulness Retraite in Land van Nu in Groningen

Het programma “High way to Heaven, Be Free!” is ontwikkeld uit de behoefte om versneld het lijden te verminderen in het lichaam en de geest en het geluk te vergroten.

De Boeddha heeft 3 teachings gegeven rond 450 jaar voor christus. Deze Boeddha ( De Ontwaakte) was zoon van een Koning en is geboren in de Hindoeïstische cultuur in Noord India, nu Nepal. Zijn naam was Gautama Siddhartha en trok zich het lijden van mensen enorm aan. Hij ging op onderzoek uit van zijn 28ste tot zijn 35ste en onderzocht lichaam en geest. Hij onderzocht hoe en met welke theorie en beoefening het lijden vermindert kon worden. Hij ontwikkelde 3 teachings. De eerste 2 teachings gingen over de gedegen duurzame indirecte langzame weg om het lijden te verminderen. De derde teaching ging over de versnelde directe manier tot het opheffen van lijden.

Teaching 1:

De 4 edele waarheden: Er is lijden.
Er is een oorzaak van lijden (Verstorende gedachten en emoties en Karma).
Er is een oplossing uit het lijden.
Er is een weg te volgen uit het lijden: Het achtvoudig pad:

Het juiste inzicht
De juiste intentie
De juiste spraak
Het juiste handelen
De juiste wijze van levensonderhoud
De juiste inzet
De juiste aandacht
De juiste concentratie
Dit is wat we in eerste instantie trainen in het Hinayana (Theravada) Boeddhisme – het kleine voertuig als monnik of leek. Het duurt figuratief gesproken 1000 levens om je te bevrijden uit lijden om je letterlijk en figuurlijk te “Verlichten”. Je werkt aan zelfcompassie = het verlangen om je eigen lijden te verminderen en je geluk te vergroten.

Teaching 2:

In de tweede teaching van de boeddha worden de volgende onderwerpen onderwezen, beoefend en gerealiseerd in lichaam en geest:
– Onderlinge afhankelijkheid = niets bestaat op zich. Alles is van elkaar afhankelijk. Karma = oorzaak en gevolg.
– Compassie = het verlangen in de geest om het lijden bij anderen te verminderen en het geluk te vergroten. Het ego perspectief is hier volledig uitgehaald.
– De Leegte = de bron/het potentieel waar alles uit geboren wordt.
– De hartsoetra + bijbehorende Mantra: Leegte is vorm en vorm is leegte: “Het grote Loslaten”. Het draaien van je beperkt perspectief.
– Verstorende gedachten, emoties en fysieke pijn worden verminderd en ontworteld en de deugden worden in de geest vergroot.

Dit is wat we trainen in het Mayayana Boeddhisme – het grote voertuig als monnik of leek. Het duurt figuratief gesproken 100 levens om je te bevrijden uit lijden en letterlijk en figuurlijk te “Verlichten”. Dit het einde van de Dualiteit/afgescheidenheid. Je hebt je bevrijdt uit de illusie van het “IK” en smelt samen met de bron. Een onafhankelijk veranderlijke IK is niet de juiste visie, een vaste entiteit. De juiste visie is we 1 lichaam, 1 universeel bewustzijn, een onveranderlijk continuüm zonder begin en zonder eind zijn.

Teaching 3:

De Non Duale staat. Er is geen tweeheid/dualiteit. Er is geen ik en de ander. Er is geen afgescheidenheid, geen individuele energie alleen het onbeschrijfelijke, conceptloze, tijdloze universele bewustzijn – de Nothingness – I AM THAT.

Historie: de eerste geschriften Upanischaden ontstonden in de Vedische tijd, een periode van ongeveer 1500 v.Chr. tot 500 v.Chr. in de geschiedenis van Zuid-Azië waarin de hindoeïstische religieuze teksten (de Veda’s) ontstonden. De Veda’s werden aanvankelijk mondeling overgedragen door de barden en priesters van stammen die aan het begin van de Vedische periode het noordwesten van het Indisch Subcontinent binnentrokken en een Indo-Arische taal (Sanskriet) spraken. Hieruit wordt ook de Advaita Vedante theorie van Non-dualiteit ontwikkeld.

De derde teaching van de Boeddha gaat over deze Non-Dualiteit. Met deze juiste visie/inzicht van eenheid kun jezelf in 1 leven of zelfs in 1 seconde bevrijden. In de Boeddhistische levenswijze wordt, afhankelijk van in welke Boeddhistische stroming deze les wordt gegeven, Dzogchen of Mahamoedra teachings genoemd.

Deze teaching bestaat uit 4 Mahamoedra tantra yogas, wat leidt tot de hoogte vorm van meditatie, de nondualiteit, een permanent zegel:
1) de yoga van éénpuntigheid
2) de yoga van de non-conceptualiteit
3) de yoga van 1 smaak
4) de yoga van de niet-meditatie

Aanmelden voor retraite

De ervaring van geen gescheidenheid, geen 2-heid, de eenheidsbeleving
In contact komen je innerlijke vreugdevolle stilte, je werkelijke zelf
Vergroting van je bewustzijn, evenwicht en inzicht
Groter gevoel van afstemming tussen je individuele en universele lichaam
Het geheel wordt ondersteund met een overheerlijke vegetarische keuken, wandelingen in de natuur, gedichten, boeddhistische en Hindoeïstische filosofie, rebalancing massages, zingen van mantras en veel humor. Het leven is soms al zwaar genoeg!

Je kunt een kamer apart krijgen of je deelt een kamer met 1 kamergenoot of 2 kamergenoten. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet. De bedden zijn reeds opgemaakt en handdoeken liggen klaar. Het land van Nu heeft 19 kamers: 6 1-persoons en 13 2-persoons

In de yogazaal met uitzicht op het boerenland zijn de yogamatjes, kussens etc aanwezig.

Aanmelden voor retraite

Hans Kloosterman,
is een Tibetaanse boeddhist en studeert aan het Tibetaanse Kagyu Vasjrayana instituut in het Belgische Huy, dat een kleine kloostergemeenschap heeft met enkele lama’s, monniken en nonnen. Hij heeft zes jaar geleefd als monnik in opleiding en bestudeert sinds 2005 het boeddhisme. Van 2000 tot 2005 heeft hij de 3 jarige hatha opleiding en 2 jarige meditatieopleiding gevolgd bij Osmose in Den Haag. Hij geeft klassiek les in hatha yoga, Chi Kong en verstillings, analystische en non duale meditatie, te weten shamatha, vipashyana en samadhi.

In mindfulnesstrainingen leert hij mensen volledig in het moment aanwezig te zijn bij alles wat ze doen en zich bewust te worden op drie niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal. De 8 weekse mindfulness training 1.0 voor beginners wordt gegevens volgens MBSR training van Jon Kabat Zinn. Hans heeft zelf een vervolg geschreven: Mindfulness 2.0, waarbij Vipashyana meditatie en het ontwikkelen van de 10 deugden, waaronder compassie centraal staan.

Hij organiseert yoga & mindfulness workshops, trainingen en reizen in binnen en buitenland.

Over Guri de Blok,
Vanaf zijn 7e levensjaar herinnerd hij zich de eerste vragen over voorbestemming en de wens om India te bezoeken. Autodidactisch is hij vanaf zijn 13e psychologie, yoga en meditatie gaan beoefenen.

Tijdens zijn studies natuurkunde (HTS) en filosofie (UvA) werd hij gedreven door de vraag naar de aard van de werkelijkheid.

Hij was werkzaam als fysicus en daarnaast als yoga docent. Naast een internationale commerciële functie volgde hij school voor Zijnsoriëntatie en maakte kennis met Dzogchen.

Van 93 tot 96 heeft hij gereisd door Azië en zich verdiept in Boeddhisme en Ad-vaita. Daar heeft hij zijn spiritueel leraar Sri Poonja ontmoet en ca. 1 jaar bij hem doorgebracht. Sinds 2001 bestudeerd hij de Diamond Apporach van H. A. Almaas

Na zijn reis heeft hij het bedrijf Presence opgebouwd en was als commercieel directeur actief met Werving, Selectie, In 2012 heeft hij zijn bedrijf verkocht en is op verzoek bewustzijnstrainingen gaan geven in Zijnsoriëntatie.

Hij verzorgt avonden over Non-dualiteit die bezoekers brengt naar de directe ervaring van het Zelf of ‘Bhudha nature’.

De trainingen en bijeenkomsten, die hij geeft gaan over de manieren van het doorzien van het ego en het rusten in je ware natuur, de eenheid van liefde en waarheid.

Motief: Wanneer iemand thuiskomt in zijn ware natuur is er een herkenning en een grote vreugde, het is een feest om daarbij te mogen zijn.

Annemiek de Poel,
Masseren is mijn passie omdat ik het mooi vind om in stilte de verbinding met de ander aan te gaan. Het lichaam heeft zijn eigen pure eerlijke manier van communiceren en door middel van aanraking kan er een bijzondere uitwisseling ontstaan.

Tevens kunnen we door deze aanraking beter gronden waardoor het makkelijker wordt weer naar ons eigen lichaam te luisteren. Zo raak je door massage in beter contact met jezelf en je eigen behoeften. Je zou kunnen zeggen dat het mijn missie is om mensen in contact met henzelf te brengen.

Mijn massages zijn holistisch, ik werk met technieken uit de ontspanningsmassage, rebalancing, deep tissue massage en voetreflexolgie. Waar nodig combineer ik mijn massages met Reiki.
Over Ida de Rooij

Ida de Rooij.
Sinds kort ben ik een kleinschalige yogaschool begonnen in Wassenaar, na werkzaam te zijn geweest als verpleegkundige bij het LUMC.

– Opleiding 200 uur Hatha yoga gevolgd bij Saktiisha Den Haag.
– Yin yoga workshop van Skadi van Paaschen
– Holistische kinderyoga Arterre Utrecht
– Mindfulness 1.0 en 2.0

Aanmelden voor retraite

HET LAND VAN NU IN GRONINGEN

In de rust en ruimte van het Noorden ligt Het Land van Nu. Hier kun je het gras nog horen groeien en schitterende sterrenhemels aanschouwen. Op de plek is een authentieke en sfeervolle Oldambtster boerderij gevestigd uit het begin van de vorige eeuw. Een inspirerende locatie en een levende plek die ruimte biedt voor essentie.

Op Het Land van Nu ben je te gast in een levend huis. Het Land van Nu is een groeiplek voor ideeën, een stilteplek voor rustvinders, een inspirerende plek voor ontmoeting en verdieping, en bovenal een plek waar Yoga leeft. Het Land van Nu zet zich in voor een duurzame en vreedzame wereld, inspireert tot positieve verandering en ontwikkeling en biedt ruimte voor essentie & inner peace.

Je bent welkom! (Gastheer en gastvrouw Frank en Juliette)

Ook handig om te weten: Openbaar vervoer

Het Land van Nu is ook per openbaar vervoer bereikbaar.
Als reisdoel moet je hiervoor op 9292.nl invoeren ‘Veenweg, Hellum’, niet ons adres!
Je reist dan met lijn 178 of 78 vanaf station Groningen.
Vanaf hier is het 2,5 kilometer lopen, maar als je vooraf meldt dat je met openbaar vervoer komt halen we je graag even van de bus.

Schoenenvrij
Omdat onze locatie schoenenvrij is, is het fijn om dikke sokken of sloffen mee te nemen.

Aanmelden voor retraite

HET PROGRAMMA VAN DE “HIGH WAY TO HEAVEN, BE FREE – DE NON DUALITEIT – DE DIRECTE WEG NAAR BEVRIJDING” RETRAITE

Zondagavond – Aankomst vanaf 19.30
19.30 – 20.30 Koffie en thee en verdeling kamers,
20.30 – 22.00 kennismaken met non-dualiteit + Uitleg Theorie Deel 1 + Non Duale meditatie 1

Tijdens de oefeningen in de oefenruimte wordt gesproken, buiten de oefenruimte, het eten en de wandelingen is het stil.

Maandag – Stiltedag
07.30 Yin Yoga
08.45 Ontbijt
10.00 Stilte wandeling door natuurgebied ( 15 min met de auto)
12.00 Thee, koffie
12.30 Warme Lunch Hoofdmaaltijd (Vegetarisch)
13.30 – 16.00 Vrij + Coaching 1 op 1 + ruimte voor ayurvedische massages + huiswerkopdracht teken je Mandala
16.00 – 17.30 Chi Kong & Healing sounds, Mandala bespreking, Samadi meditatie 2
18.30 – 19.30 Diner (lichte maaltijd Soep & Salade)
20.00 – 21.00 Satsang, Theorie Non dualiteit deel 2 + oefening + meditatie
21.00 – Thee
22.00 – Welterusten

Dinsdag – Stiltedag
07.30 Yin Yoga
09.00 Ontbijt
10.00 4G model + Cirkel van Bevrijding + Oefening
12.00 Koffie & thee
12.30 Warme lunch (vegetarisch)
13.30 Vrije tijd + 1 op 1 non duale coaching + ayurvedische massages + huiswerkoefening
16.00 Loslaat Ritueel met vuur + bespreking + oefening
17.30 Vrije tijd
18.30 Diner (lichte maaltijd)
20.00 Theorie non dualiteit deel 3 + oefening + meditatie 3
21.00 Thee
22.00 Welterusten

Woensdag – stiltedag
07.30 Yin Yoga
09.00 Ontbijt
10.00 Stilte wandeling in het natuurgebied + ademhalingsoefening + groepsoefening
12.00 Koffie & thee
12.30 Warme lunch (vegetarisch)
13.30 Vrije tijd + ayurvedische massage + 1 op 1 non duale coaching + leeshuiswerk als voorbereiding voor het zingen van de mantra.
16.00 Wormhole + Leegte is vorm en vorm is leegte uitleg + mantra + non duale meditatie 4
17.30 Vrije tijd
18.30 Diner (lichte maaltijd)
20.00 Vrije oefening – energie opladen
21.00 Thee
22.00 Welterusten

Donderdag
07.30 Yin Yoga
09.00 Ontbijt,
10.00 Satsang = vraag en antwoord + Non duale meditatie 5
12.30 Warme Lunch
13.30 Vrije tijd: koffers in de auto zetten
15.30 Healing Chi Kong – Delen & verbinden- Healing Klankschalenconcert
17.00 Thee en goede reis.

Aanmelden voor retraite

WAT KRIJG JIJ

* 4 nachten in een driepersoonskamer, tweepersoonskamer
* Diverse yoga, meditatie, mindfulness en non duale lessen per dag
* Stilte dagen en periode, bijvoorbeeld gedurende de wandelingen in de natuur, sommige lunches en meditaties
* Onbeperkt water, thee, koffie en fruit
* 3 vegetarische maaltijden per dag

BIJDRAGE

695 euro incl btw. op basis van het delen van een 3-persoonskamer

2 Persoonskamer + € 100,–
1 Persoonskamer + € 200,–
1 uur Massage: + € 50,– per persoon (contant af te rekenen)
1,5 uur Massage: + € 75,– per persoon (contant af te rekenen)
Non-duaal consult met Guri de Blok + € 50,– per half uur (contant af te rekenen)

Aanmelden voor retraite

Winkel voor workshops e-learning boeken en tapes Sluiten