Coachopleiding Zijnsoriëntatie

Coachopleiding Zijnsoriëntatie

Mensen worden in onze hectische maatschappij in grote mate belast door overprikkeling. Extra tegenslagen die daar nog eens bovenop komen maken het dubbel lastig. Dat heeft nogal wat consequenties en niet bepaald positief. Veel mensen raken de weg een beetje kwijt. Bij velen meer dan een beetje. Ze komen in serieuze moeilijkheden.

Voel jij je geroepen om mensen die dit overkomt te helpen op hun zoektocht? Vind jij het mooi om ze hun ware zelf te laten terugvinden?
Wil jij ze leren autonome en gelukkige wezens te worden, zodat ze een compleet en vervullend leven kunnen leiden?
Dan is de Coachopleiding Zijnsorientatie ècht iets voor jou.

Welke doelgroep maakt gebruik van een Zijnsgeoriënteerd Coach?

De mensen die hulp zoeken bij een Zijnsgeoriënteerd Coach hebben meestal vragen op existentieel niveau. Er is sprake van een zeurende onvrede of een oneindig zoeken. Of ze hebben te maken met een ingrijpende gebeurtenis, zoals ontslag, een overlijden, conflicten, burn-out of een ziekte. Of met de naweeën daarvan. Hun vermogen om met dergelijke lasten om te gaan is uitgeput. Deze mensen zijn zoals dat heet uitgeblust.
Vaak zie je bij hun ook drempels richting de reguliere medische circuits of geestelijke gezondheidszorg.

Wat leer je in de Coachopleiding Zijnsorientatie?

In de Coachopleiding Zijnsorientatie leer je mensen vaardigheden bij te brengen waardoor ze weer goed op eigen benen staan. Je leert ze vooral om zichzelf te begeleiden. Daar gebruiken we prachtige tools en bronnen voor, zoals veel Oosterse en Westerse wijsheid, geselecteerde kennis uit Spiritualiteit en de Psychologie.
De Coachopleiding Zijnsoriëntatie biedt vaardigheden, inzichten, ervaringsdeskundigheid en kennis. Dit hele pakket en de persoonlijke begeleiding die je krijgt, maakt het mogelijk om als professional – leraar, coach, therapeut, trainer – aan de slag te gaan met de zijnsgeoriënteerde begeleiding van anderen. Daarnaast is de opleiding een verrijking voor de eigen persoonlijke en spirituele groei.
Omdat Zijnsorientatie je leert open en geaard te blijven in je Zijnsgrond, kun je iedereen die daar open voor staat coachen. Het is geen methode, techniekje of model wat je leert. Zijnsorientatie gaat uit van de inherente heelheid van mensen.

Je leert nog meer in te zien hoe onze psyche, er toe neigt om voortdurend op zoek te gaan en door afzet- en grijpbewegingen wordt geleid. De psyche plakt voortdurend oude ervaringen over nieuwe ervaringen heen. Psyche is dan Koning. In deze opleiding leer je hoe de rollen omgedraaid worden en hoe je de Spirit leidend maakt, de presentie in het Hier en Nu centraal te stellen.
Doorgaans wordt er in de coaching een lineaire weg gevolgd, van probleem naar oplossing. Bij de Zijnsorientatie ga je nog meer ontdekken dat Hoe je er ook aan toe bent, er een dimensie bestaat in jou die heel is.

Zodra we gaan zien dat onze problemen niets anders zijn dan een manifestatie van Zijn, ontstaat er vrije ruimte. Een coach Zijnsorientatie heeft geleerd houding boven inhoud te stellen.

Hoe gaat een Zijnsgeoriënteerd coach te werk?

Een Zijnsgeoriënteerd Coach begeleidt mensen die door onderzoek en beoefening werkelijk vanuit hun Vrije staat willen gaan leven.
Als Zijnsgeorienteerd Coach laat je je identificatie als hulpverlener los. Bij elke klant begin je met lege handen. Je hebt een uiterst open houding.
De Zijnsgeoriënteerd Coach durft vanaf nul te beginnen. Elke routine en vanzelfsprekendheid achter zich latend.
Een Zijnsgeoriënteerd coach gaat geen knopen ontwarren. Liever laat deze de klant ervaren hoeveel wijsheid er in de knoop of kramp zit. Deze nieuwe wijsheid laat de klant het leven vanuit een ander perspectief zien. Daardoor wordt het mogelijk zijn of haar leven anders in te kleuren.

Gratis kennismakingsgesprek met de trainer Yvonne Blonk voor al je vragen

Hoe is de training samengesteld?

De training bestaat uit 15 trainingsdagen telkens van 10.00 tot 17.00 uur en vijf Supervisie-bijeenkomsten.
Inbegrepen zijn vier persoonlijke coaching gesprekken.
Tussen de trainingsdagen door kom je bij elkaar in intervisiegroepen/oefengroepen. Dit kan zowel op locatie of online.
Het intake gesprek kost € 75,-

Boek een intake gesprek met trainer Yvonne Blonk

Locatie: SiSu Centrum, Meerwedesingel 48 Barendrecht

Data 2023
Dag 1 en 2     Zaterdag 18 en Zondag 19 maart 2023
Dag 3 en 4     Zaterdag 22 april en Zondag 23 april 2023
Dag 5   Zaterdag 13 mei 2023
Dag 6   Zondag 4 juni 2023
Dag 7 en 8    Zaterdag 24 juni en Zondag 25 juni 2023
Dag 9   Zaterdag 1 juli 2023
Dag 10 en 11 Zaterdag 26 augustus en Zondag 27 augustus 2023
Dag 12   Zaterdag 23 september 2023
Dag 13   Zondag 8 oktober 2023
Dag 14   Zondag 12 november 2023
Dag 15   Zondag 26 november 2023

Inhaaldagen:
Zaterdag 9 december 2023
Zondag 14 januari 2024
Zaterdag 27 januari 2024

Kosten inclusief 4 coachingsgesprekken en intensieve begeleiding, theorie, beoefening en diploma € 2650,- exclusief intakegesprek € 75,-
Het bedrag kan in 3 termijnen betaald worden. Daarvoor wordt 50 euro extra in rekening gebracht.

Workshops:
Neem deel aan de workshop Zaterdag 12 november van 10 tot 14 uur bij Yvonne Blonk

Kosten Introductieworkshop zijn € 40,-
Deze kosten worden in mindering gebracht als je gaat deelnemen aan de Jaartraining.
De coachopleiding gaat door bij minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

De coachopleiding valt onder Guri de Blok en is derhalve een CRKBO-erkend opleidingsinstituut en vrijgesteld van BTW.
Belastingvoordeel: Opleidingskosten zijn in de regel fiscaal aftrekbaar. Aftrek via inkomstenbelasting afhankelijk van de schijf ca. 40%. of meer.